23.1.2024

Urheiluopistot ry:n uudeksi puheenjohtajaksi Peter Gabrielsson

Urheiluopistot ry:n uuden hallituksen järjestäytymiskokouksessa perjantaina 19. tammikuuta valittiin puheenjohtaja tulevalle kaksivuotiskaudelle. Puheenjohtajaksi valittiin Peter Gabrielsson (kuvassa oikealla), joka on toiminut Suomen Urheiluopiston toimitusjohtajana vuodesta 2018. Varapuheenjohtajiksi valittiin Riku Granat Varalan Urheiluopistosta ja Mika Tuononen Tanhuvaaran Urheiluopistosta. Urheiluopistot ry:n hallitusrakenne muuttui vuoden alusta ja jatkossa hallituksessa on edustus jokaisesta jäsenopistosta.

 

– Suomalaiset urheiluopistot muodostavat yhteiskuntamme laajimman liikunnan, huippu-urheilun kansalaisten liikuttamisen osaamisyhteisön. Maailmanlaajuisestikin verkosto on ainutlaatuinen, jolla on jo sadan vuoden perinteet suomalaisen liikunnan ja urheilun osaamisen kehittämisessä. On suuri kunnia saada olla osa tätä korkeatasoista osaamisyhteisöä ja liikuttamassa erityisesti suomalaisia lapsia ja nuoria, sanoo puheenjohtaja Peter Gabrielsson.

 

Urheiluopistot ry:n toiminta on kehittynyt viime vuosien aikana vauhdikkaasti. Yhdistyksen strategia on ohjannut toimintaa entistä systemaattisemmin niin sisältöjen kuin toimintatapojen osalta. Yhdessä päätetty johtamisjärjestelmä on antanut selkeät rakenteet ja raamit toiminnalle. Hallituksen edellinen puheenjohtaja Petri Jakonen on saanut paljon kiitosta tekemästään työstä.

 

– On ollut etuoikeutettua saada toimia Urheiluopistot ry:n puheenjohtajana viimeiset kolme vuotta. Verkosto koostuu hienoista ihmisistä ja ainutlaatuisesta osaamisesta. Vaikka henkilökohtainen ajankäyttö ei mahdollistanut enää puheenjohtajan tehtävässä jatkamista, työ hallituksen jäsenenä upean verkoston kehittämiseksi jatkuu. Sitä työtä on erityisen hienoa jatkaa, koska puheenjohtajuus siirtyy Peter Gabrielssonin osaaviin käsiin, kertoo Petri Jakonen.

 

Urheiluopistoverkostossa on tärkeää saada eri alojen asiantuntijoiden ääni kuuluviin. Yhdistyksessä jatkaa hallituksen lisäksi kolme toiminnottaista ryhmää: talous-, koulutus- ja valmennuskeskusjohto. Vuosittain määritellään edelleen myös eri teemojen ympärille erilaisia kehittämisryhmiä.

 

– Haluan kiittää Petriä erinomaisesta ja isolla sydämellä tehdystä työstä verkoston eteen. Peterin käsissä jatkuu verkoston lento kohti seuraavaa vaihetta, jossa yhteiskunnan muutokset tulevat varmasti haastamaan meitä uudistumistyössä. Liikkumisen, liikunnan ja urheilun merkitys on nousussa hyvinvoinnin tukijana, joten urheiluopistojen osaamiselle on entistä suurempi tilaus, toteaa pääsihteeri Eerika Laalo-Häikiö. 

 

Lisätietoja:
puheenjohtaja Peter Gabrielsson, puh. 040 821 3091
pääsihteeri Eerika Laalo-Häikiö, puh. 040 5932487