28.1.2021

Petri Jakosesta Urheiluopistot ry:n uusi puheenjohtaja

Petri Jakonen haluaa nostaa urheiluopistojen roolia lasten ja nuorten liikunnan mahdollistajina sekä osana suomalaista huippu-urheiluverkostoa.


Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen valittiin tehtävään seitsemän vuoden ajan puheenjohtajana toimineen Lasse Mikkelssonin siirryttyä muihin tehtäviin. Jakonen on ollut Urheiluopistot ry hallituksen jäsen vuodesta 2014 lähtien.

11 urheiluopistoa muodostavat ainutlaatuisen osaamisyhteisön Suomessa. Urheiluopistot ry:n tehtävänä on kehittää urheiluopistoverkoston toimintaa siten, että sen potentiaali hyödynnettäisiin täysimääräisesti yhteiskunnassa liikunnan ja urheilun edistämisessä.

- Liikunnan ammatillisen koulutuksen kautta urheilupistojen merkitys liikunta-alan osaamisen kehittämisessä ja liikuntakasvatuksen edistämisessä koko elämänkaarella on tunnistettu ja tunnustettu. Suomalaisen huippu-urheilun monien menestystarinoiden perustat on valettu urheiluopistoissa. Urheiluopistojen valmennuskeskukset ovat kiinteä osa Olympiakomitean johtamaa suomalaista huippu-urheiluverkostoa, Jakonen kertoo.

Urheiluopistot liikuttavat valtakunnallisesti suurta määrää lapsia ja nuoria. Urheiluopistojen tehtävänä on liikuntakasvatuksen avulla innostaa, kannustaa ja kasvattaa ihmisiä liikkumaan läpi elämän. Urheiluopistojen yhteiskunnallinen vaikuttavuus syntyy vankasta osaamisesta, joka läpileikkaa yhteiskunnan liikunnan ja urheilun kaikki toimintamuodot.

- Liikunnalla on suuri rooli lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämisessä. Haluan olla kehittämässä suomalaista urheiluopistoverkostoa sellaiseksi, että sillä on yhä merkittävämpi rooli lasten ja nuorten liikunnan mahdollistajana sekä osana suomalaista huippu-urheiluverkostoa. Otan tehtävän vastaan innostuneena ja nöyränä, toteaa Jakonen.

Yhteydenotot ja tiedustelut

Petri Jakonen Nina Luukkainen

puheenjohtaja pääsihteeri

petri.jakonen@eerikkila.fi nina.luukkainen@urheiluopistot.fi

050 533 3600 040 741 2663

urheiluopistot.fi