16.9.2022

Perhe irti penkistä -kampanja yhteistyössä Pikku Kakkosen kanssa

Lauantaina 17.9.2022 starttaa Pikku Kakkosen lauantaiaamuissa kuusi viikkoa kestävä Perhe irti penkistä -kampanja, joka kannustaa lapsiperheitä löytämään yhteisen tekemisen kautta merkityksellisiä asioita arkeen koko perheelle hauskojen tehtävien innoittamana. Tavoitteena on synnyttää liikettä ja vähentää turhaa paikoillaan oloa.

Perhe irti penkistä -studiolähetyksiä isännöivät Pikku Kakkosesta tutut isä ja poika, Ville ja Aapeli Mononen. Villen ja Aapelin kanssa kerrataan kuluneen viikon tapahtumat, katsellaan perheiden lähettämiä Kunnian kivi -kuvia ja annetaan aina ohjelman lopuksi uusi viikkotehtävä seuraavalle viikolle.

Kampanja päättyy lauantaina 29.10.2022 klo 9–10 Yle Areenan suoraan Perhe irti penkistä -livelähetykseen. Suoraa lähetystä houstaa Ville Mononen ja asiantuntijoina kysymyksiin vastailevat urheiluopistoverkoston lasten liikkumisen ammattilaiset.

YhteistyöSSÄ KOKO urheiluopistoverkosto

Lapsiperheiden liikkuvan arjen merkityksellisyys ja huoli lasten ja nuorten liikkumattomuudesta toi yhteen urheiluopistoverkoston ja Pikku Kakkosen. Syntyi Perhe irti penkistä -kampanja.

Kampanjan pohjana toimii urheiluopistoverkoston lapsiperheille luomat Kuusi askelta kohti liikkuvampaa arkea -teesit (kuva alla), joiden tarkoituksena on kannustaa erityisesti vähän liikkuvia perheitä löytämään yhteisen tekemisen kautta merkityksellisiä asioita arkeen hyvin matalalla kynnyksellä.

Teesien tavoitteena on lisätä aikuisten ymmärrystä liikkumisesta ja siitä, miten tärkeää aikuisen ja lapsen yhdessä tekeminen on lapsen kehitykselle ja vuorovaikutussuhteen luomiselle. Teesien tueksi luotiin perheen yhdessä toteutettavat viikkotehtävät, joiden suorittamisessa pääsee alkuun hyvin matalalla kynnyksellä.

Lauantain lähetyksissä annettuja viikkotehtäviä voi suorittaa annetussa tai vapaavalintaisessa järjestyksessä. Viikkotehtävän suorittamisen merkiksi otetaan aina ryhmäkuva Kunnian kivellä, joka voi olla mikä tahansa korkea paikka tehtävän suorittamispaikalla. Kunnian kivi -kuvia voi jakaa somessa tunnisteella #perheirtipenkistä tai #kunniankivi.

Lisätietoja Perhe irti penkistä -kampanjasta, sen etenemisestä, osallistumisesta ja taustoista löytyy yle.fi/lapset -sivulta.

Liikkumisen iloa yhdessä