5.12.2023

Urheiluopistoverkosto kasvaaKolmen Kampuksen Urheiluopisto virallisesti yksi 12 valtakunnallisesta liikunnan koulutuskeskuksesta

Kolmen Kampuksen Urheiluopisto hyväksyttiin Urheiluopistot ry:n syyskokouksessa virallisesti urheiluopistoverkoston jäseneksi. Suomessa on nyt 12 valtakunnallista liikunnan koulutuskeskusta eli urheiluopistoa.


"Kolmen Kampuksen Urheiluopisto on ollut jo aktiivisesti mukana verkoston kehittämisryhmissä. On hienoa, että jäsenyyden kautta rooli vielä vahvistuu ja yhteistyö syvenee", kommentoi Urheiluopistot ry:n pääsihteeri Eerika Laalo-Häikiö.

Kolmen Kampuksen Urheiluopisto Oy aloitti toimintansa 1.1.2023, kun Kisakalliosäätiön ja Valtakunnallisen Valmennus- ja Liikuntakeskuksen (Pajulahden) ammatilliset koulutukset yhdistyivät. Yhdistymisessä ammatillisen koulutuksen järjestämislupa siirtyi Kolmen Kampuksen Urheiluopistolle. Kisakallio ja Pajulahti omistavat yhdessä Kolmen Kampuksen Urheiluopiston ja jatkavat kumpikin edelleen itsenäisinä urheiluopistoina.

 

Kolmen Kampuksen Urheiluopisto on opiskelijamäärältään Suomen suurin liikunta-alan ammatillista koulutusta tarjoava oppilaitos. Urheiluopiston tehtävänä on kouluttaa osaajia kehittämään liikunta- ja urheilukulttuuria ja lisäämään hyvinvointia yhteiskunnassa. Tavoitteena on kehittää koulutusta tiiviissä yhteistyössä liikunta-alan työelämän ja muiden toimijoiden kanssa sekä tarjota koulutusta lähellä arkea Etelä-Suomessa ja pääkaupunkiseudulla.

 

Kolmen Kampuksen Urheiluopisto järjestää koulutusta Kisakalliossa Lohjalla, Pajulahdessa Lahden Nastolassa ja Urhean kampuksella Helsingissä. Urheiluopistolla on järjestämislupa liikunnanohjauksen perustutkinnon, liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon ja valmennuksen erikoisammattitutkinnon koulutuksiin. Lisäksi urheiluopistolla on urheilijakoulutuksen erityistehtävä.


Tutustu 3K urheiluopistoon täältä: urheiluopisto3k.fi