Liikuntakurssit

Urheiluopistot ovat erikostuneet liikuntaa ja urheilua sekä hyvinvointia edistävään koulutustoimintaan kaiken ikäisille. Vapaa-ajan koulutustarjonta painottuu pääosin koulujen loma-aikoihin ja juhlapyhiin mutta myös perjantaista sunnuntaihin kestäviin aktiiviviikonloppuihin. Urheiluopistot saavat valtion tukea vapaan sivistystyön koulutuksen järjestämiseen, jonka ansiosta koulutuksia pystytään tarjoamaan koko väestölle.

Millaista liikunnan, urheilun ja hyvinvoinnin koulutusta?

Vapaa-ajan kursseilla liikuntaan yhdessä ja erikseen, sisällä ja ulkona sekä hyödynnetään urheiluopistojen monipuolisia liikuntatiloja luonnonläheisissä maisemissa. Aikuisille suunnattu kurssitarjonta koostuu rauhallisemmista hyvää oloon ja rentoutumiseen painottuvista sekä liikunnan aloittamiseen, painonhallintaan tai erilaisiin terveyttä edistämiseen tähtäävistä kursseista. Aktiiviliikkujille on tarjolla kurssikokonaisuuksia, jossa liikutaan monipuolisesti ja kokeillaan erilaisia liikuntalajeja. Lisäksi kurssivalikoimasta löytyy urheiluopistokohtaisesti kohdennetumpia lajikursseja kuten juoksu- tai kuntosalikoulut sekä jooga-, melonta-, golf-, tennis- tai tanssikurssit, joissa pyritään kehittämään omia lajitaitojaan ja oppimaan uutta.

Kurssit pitävät sisällään ohjattua liikuntaa, opetusosuuksia joko luentotilassa tai liikunnan yhteydessä, mukavaa yhdessäoloa rantasaunalla tai iltanuotiolla, liikkujien tarpeeseen katetun noutopöydän herkut täysihoidolla sekä varmasti uusia liikuntaelämyksiä.

Kenelle?

Urheiluopistojen kursseilla liikkuvat kaikenikäiset; lapset ja nuoret, perheet, aikuiset ja ikääntyneet. Kursseilla voivat osallistua kaiken tasoiset liikunnasta innostuneet aloittajista aktiiviliikkujiin asti ja tunneilla huomioidaan jokaisen yksilölliset tarpeet.