14.6.2022

Kohti SuomiAreenaa: Tarvitaanko Suomessa urheilijatutkintoa?


Kohti SuomiAreenaa: Sivista, Olympiakomitea ja Urheiluopistot järjestävät SuomiAreenassa 11.7.2022 keskustelutilaisuuden aiheesta ”Tarvitaanko Suomessa urheilijatutkintoa?”. Tässä kirjoitussarjassa taustoitamme tilaisuutta.

Suomessa voi kouluttautua korkeakoulutasoa myöten taiteilijaksi – esimerkiksi näyttelijäksi tai muusikoksi, mutta urheilussa se ei ole mahdollista. Miksi se olisi tärkeää niin urheilijoiden kuin yhteiskuntamme kannalta? Onko urheilijoiden koulutuksessa haasteita, joihin pitäisi tarttua? Voisiko urheilijatutkinto motivoida suomalaisia nuoria jatkamaan urheilu-uraansa, ja ylipäätään liikkumaan enemmän?

Tarvitsemme lisää keskustelua siitä, mikä on liikunnan ja urheilun yhteiskunnallinen merkitys ja miten edistämme eri tahojen yhteistyötä liikunnan ja urheilun edistämiseksi. Kaipaamme myös keskustelua siitä, mikä on liikunnallisen elämäntavan yhteys huippu-urheiluun.

Keskustelu järjestetään Porin SuomiAreenassa maanantaina 11.7. klo 11 MTV-lavalla.

Keskustelussa panelisteina ovat:

Olympiakomitean varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sari Multala

Uimari, olympiamitalisti Matti Mattsson

Liikuntakeskus Pajulahden valmennuskeskuksen johtaja, varatoimitusjohtaja Tero Kuorikoski

Yhdistetyn urheilija, lukuvuoden 2020-21 opiskelijaurheilija Ilkka Herola

Keskustelun juontaa toimittaja Kirsi Alm-Siira.

SuomiAreenan koko ohjelma löytyy täältä.

Keskustelun lisäksi aihe oli esillä Unelmien liikuntapäivässä, joka järjestettiin 10. toukokuuta ympäri Suomen. Unelmien liikuntapäivä on Olympiakomitean koordinoima kaikenlaisen liikkumisen juhlapäivä, jonka tavoitteena on, että jokainen löytäisi itselleen sopivan tavan liikkua. Kuuden urheiluopiston voimin huippu-urheilijat ja liikunnanohjaajaopiskelijat järjestivät perheliikunnan tapahtumia, joissa he liikkuvat yhdessä perheiden kanssa ja herättelevät liikkumisen kipinää. Lapsena syttynyt kipinä voi kasvaa elämäntavaksi, intohimoksi, joskus jopa ammatiksi – muuttaa siis koko elämän.

Lisätietoja:

Sivista, viestintäpäällikkö Piia Alvesalo, piia.alvesalo(at)sivista.fi, p. 040 8609233

Olympiakomitea, yhteiskuntasuhteiden päällikkö Toni Ahva, toni.ahva(at)olympiakomitea.fi, p. 050 4409647

Urheiluopistot ry, pääsihteeri Nina Luukkainen, nina.luukkainen (at)urheiluopistot.fi, p. 040 741 2663