10.10.2023

ASPC yleiskokous ja forum 2025 järjestetään Suomessa – Tapio Korjukselle jatkokausi ASPC:n puheenjohtajana

Olympiavalmennuskeskus Helsingille on myönnetty ASPC (Association of Sport Performance Centers) yleiskokous ja forum vuodelle 2025. Ensimmäistä kertaa Pohjois-Euroopassa järjestettävä ainutlaatuinen kansainvälinen valmennuskeskusten tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Kisakallion Urheiluopiston sekä Pajulahden Olympia- ja Paralympiavalmennuskeskuksen kanssa.

Olympiavalmennuskeskus Helsinki on osa Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urheaa.

–  Forumin kautta suomalainen huippu-urheilu linkittyy entistä vahvemmin globaaliin huippu-urheiluperheeseen. Urheilijoille ja valmentajille tämä tarjoaa lisää kansainvälisiä suhteita ja ymmärrystä kansainvälisestä vaatimustasosta, kommentoi Urhean toimitusjohtaja Simo Tarvonen.


Suomella on ollut vahva rooli ASPC-verkoston rakentamisessa. Siinä on mukana johtavia huippu-urheilun valmennuskeskuksia eri puolilta maailmaa. 1999 perustetun järjestön ensimmäinen puheenjohtaja oli Jukka Lahtinen. Nykyisin johdossa on Tapio Korjus.

Verkosto on kasvanut vauhdilla. Nykyisiä valmennuskeskusjäseniä on yhteensä 114 viideltä eri mantereelta.

Helsingissä järjestettävään forumiin odotetaan osallistujia ympäri maailman. Myös suomalaisella urheiluyhteisöllä on mahdollisuus osallistua tapahtumaan.

Tapio Korjukselle jatkokausi kansainvälisen valmennuskeskusten kattojärjestö ASPC:n puheenjohtajana

Kuortaneen Urheiluopiston rehtori ja valmennuskeskuksen johtaja Tapio Korjus jatkaa kansainvälisen valmennuskeskusten kattojärjestön ASPC:n puheenjohtajana. Pariisissa Ranskan valtiollisessa valmennuskeskuksessa INSEP:ssä kokoontunut järjestön yleiskokous valitsi Korjuksen jatkamaan järjestön johdossa yksimielisesti seuraavan kaksivuotiskauden.

–  Olen erittäin ylpeä ja arvostan suuresti sitä luottamusta, jonka kansainväliset kollegani minulle antoivat. Koen tämän olevan myös suuri kunnianosoitus sille työlle, mitä suomalaissa valmennuskeskuksissa on tehty pitkään urheilijoiden ja valmentajien eteen, kertoo Tapio Korjus.

–  Muuttuva maailma haastaa meitä kaikkia. Siksi myös valmennuskeskusten, joissa iso osa maailman huippu-urheilijoista harjoittelevat joka päivä, on oltava tässäkin edelläkävijä ja tarjoamaan ratkaisuja muun muassa ilmastonmuutoksen ehkäisyyn.

Korjus haluaa nostaa puheenjohtajakauden teemakseen kansainvälisen yhteistyön, jonka suurimpina hyötyjinä ovat valmennuskeskuksissa harjoittelevat urheilijat.

–  ASPC on käynyt rakentavia keskusteluja Kansainvälisen Olympiakomitean kanssa yhteistyön laajentamiseksi. Näitä keskusteluja tullaan tiivistämään. Tavoitteenamme on urheilijoiden ja valmentajien entistä sujuvampi arki heidän ainutkertaisella matkallaan kohti omia unelmiaan, jatkaa Korjus.

Lisätiedot ASPC Elite Sport Forumista

Simo Tarvonen
toimitusjohtaja
Olympiavalmennuskeskus Helsinki
simo.tarvonen@urhea.fi
050 583 65 13

Faktaa:

Association of Sport Performance Centres ASPC

https://sportperformancecentres.org/