7.10.2021

Urheiluopistot lanseeraavat yhteisen lasten liikkumista tukevan verkkokurssin

Kaikissa Suomen urheiluopistoissa julkaistaan lokakuun aikana yhteinen uusi verkkokurssi Lasten motoristen taitojen havainnointi. Kurssin sisältö on suunnattu etenkin varhaiskasvatusikäisten lasten kanssa työskenteleville, ja sen tavoitteena on tarjota kasvattajille työkalut tukea lapsen motorista kehitystä ja luontaista intoa liikkumiseen.

Kurssin käytyään lasten kanssa toimiva henkilö pystyy hyödyntämään syväoppivaa lähestymistapaa omassa toimintaympäristössään, joka voi olla niin päiväkoti, treenisali kuin koulu- tai kerhotilakin. Kurssin suorittamiseen kuluu noin 20 tuntia, johon sisältyy myös vertaisoppimista.

Kuuluuko lasten kanssa toimijan olennaiseen osaamiseen taitojen havainnointi? Päättyykö lapsen motorinen kehitys, kun hän oppii kävelemään? Entä onko motorinen oppiminen lineaarista ja eteneekö se johdonmukaisesti? Kurssi vastaa näihin kaikkiin kysymyksiin.

Urheiluopistoilla on kurssin suhteen kunnianhimoinen tavoite:

”Tavoitteena on saada koulutettu opettaja tai ohjaaja jokaiseen Suomen päiväkotiin lisäämään lasten liikettä”, toteaa Urheiluopistot ry:n pääsihteeri Nina Luukkainen.

Lisätietoa kurssista löydät seuraavasta linkistä: www.urheiluopistot.fi/verkkokurssi

Kurssin ovat rakentaneet ja toteuttaneet:

Substanssi: Pauliina Vastamäki (Kisakallio), Sanni Seppälä (Kisakallio), Antti Jokinen (Kisakallio), Ursula Haapanen (Varala)

Teknillinen ja analyyttinen: Anssi Walta (Varala)

Yhteydenotot ja tiedustelut


Nina Luukkainen

pääsihteeri

nina.luukkainen@urheiluopistot.fi

040 741 2663


Pauliina Vastamäki
lasten liikkumisen asiantuntija
Kisakallion Urheiluopisto
0404560700