Urheiluopistot

Urheiluopistojen Yhdistys ry:n toiminta

Urheiluopistojen Yhdistys ry on perustettu vuonna 1988. Yhdistyksen jäseniä ovat 11 valtakunnallista liikunnan koulutuskeskusta. Ensimmäinen kokopäiväinen työntekijä aloitti yhdistyksen hankekoordinaattorina vuonna 2010 ja myöhemmin pääsihteerinä vuonna 2012.

Hallinto

Yhdistyksen hallinnosta ja toiminnasta vastaa urheiluopistojen yhdistyksen hallitus.

Hallitukseen kuuluvat:

  • Lasse Mikkelsson, Liikuntakeskus Pajulahti (puheenjohtaja)

  • Jukka Leivo, Suomen Urheiluopisto (varapuheenjohtaja)

  • Marjaana Eskelinen, Varalan Urheiluopisto

  • Petri Jakonen, Eerikkilän Urheiluopisto

  • Asko Härkönen, Kisakallion Urheiluopisto

Lisäksi sihteerinä ja taloudenhoitajana toimii Urheiluopistojen Yhdistyksen pääsihteeri.

Toiminnan tarkoitus

Yhdistyksen tehtävänä on valvoa jäsenistönsä etuja, toimia niiden yhteistyöjärjestönä, kantaa vastuuta liikunnan koulutuskeskusten arvostuksesta sekä huolehtia liikunnan yhteiskunnallisesta tehtävästä.

Yhdistys ohjaa urheiluopistojen yhteisiä hankkeita, esittää lausuntoja urheiluopistojen edustajana valtakunnallisiin liikunnan ja koulutuksen kehittämishankkeisiin, hoitaa edunvalvontaa liikunta ja koulutuspoliittisella kentällä sekä edistää urheiluopistojen välistä yhteistyötä ja vuorovaikutusta.

Toiminnan tavoitteet

Urheiluopistojen Yhdistyksen toimintaa ohjaa urheiluopistojen verkostostrategia, johon kaikki oppilaitokset ovat sitoutuneet. Yhdistys koordinoi verkostostrategia jalkauttamista oppilaitosten arkeen sekä suuntaa toiminnan kehittämistä.

Strategia

Urheiluopistojen yhteinen verkostostrategia suuntaa verkoston toimintaa vuoteen 2024.

Toimintatapa

Urheiluopistojen verkosto on syntynyt tarpeesta tiivistää ja vahvistaa urheiluopistojen välistä yhteistyötä, jotta yhteiset tavoitteet saavuttaisiin tarkoituksenmukaisesti. Verkostomaisella toimintatavalla urheiluopistot suuntaavat urheiluopistojen osaamispotentiaalin ja resurssit yhteiskunnan käyttöön kansallisen liikkumattomuuden ratkaisemiseksi.

Keskeiset asiakirjat

  • Talousarvio 2019

  • Talousarvio 2020