Personal Trainer -koulutus

Urheiluopistojen Personal Trainer -koulutus on mittakaavassaan laajin ja monipuolisin PT-koulutus.
Urheiluopistojen Personal Trainer -sertifikaatti on mahdollista suorittaa kahden tutkintokoulutuksen yhteydessä erillisenä kokonaisuutena.  Opiskelija voi suorittaa PT-sertifikaatin valitsemalla tietyt vapaasti valittavat opinnot ja suorittamalla erillisen loppukokeen. Nämä tutkintolinjat ovat:
- liikunnanohjauksen perustutkinto
- liikunnan ammattitutkinto

Liikunnanohjauksen perustutkinto on pohjakoulutuksesta riippuen 2-3 vuotta kestävä koulutus. Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa urheiluopistojen Personal Trainer -sertifikaatti, valitsemalla valinnaiseksi aineekseen terveysliikunnan ohjauksen (15 osp) sekä paikallisesti tarjottavan tutkinnon osan (15 osp). Nämä 30 osp yhdessä tähtäävät lähiopetuksen, harjoitusasiakkaiden ja kokeiden kautta opiskelijan Personal Trainer ominaisuuksien kehittämiseen.

Liikunnan ammattitutkinnolla tutkinnon suorittajan on mahdollista suorittaa tutkinnon lisäksi urheiluopistojen Personal Trainer -sertifikaatti. Opiskelija voi valita valinnaiseksi tutkinnon osakseen "yksilöllinen liikunnanohjaus", joka samalla tavoin lähiopetuksen, etäoppimisen, harjoitusasiakkaiden ja kokeiden avulla valmistaa Personal Trainer -työhön.

Molemmilla linjoilla tutkinto on suoritettava kokonaisuudessaan ja mahdollisen PT-sertifikaatin saa päättötodistuksen kanssa yhtä aikaa.